وزیر خارجه ایران عربستان سعودی را به حمایت از افراطیگرایان خشونتطلب و تلاش برای به شکستکشاندن توافق هسته ای متهم کرد. به نقل از گاردین، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مقاله ای که روز دوشنبه در نشریه نیویورک تایمز به چاپ رسید ادعا کرد که ریاض نفرت و فرقه گرایی را ترویج میکند و گردنزدن در عربستان را به آدم کشی هایی که داعش انجام می دهد تشبیه کرد.
انتقاد شدید وزیر امور خارجه ایران از دولت سعودی یک هفته پس از قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران بر سر مناقشه مربوط به اعدام یک روحانی شیعه، صورت گرفته است. گردن زدن شیخ نمر باعث تظاهرات و به آتش کشیده شدن سفارت سعودی در تهران شد. توافق نهایی هسته ای در ژوئیه سال گذشته بین ایران و آمریکا و دیگر قدرت های جهانی به امضاء رسید و احتمال می رود به زودی در همین ماه اجرایی شود. محمدجواد ظریف در این مقاله با صراحت تمام نوشته است عربستان بیم آن دارد که عادی شدن روابط میان ایران و غرب، این کشور را آسیب پذیر کند. وی افزود عربستان سعودی بیم آن دارد که با کنار رفتن پرده استتار مسئله هسته ای، تهدید واقعی جهانی که همانا حمایت فعالانه این کشور از افراط گرایی خشونت آمیز است، آشکار شود. توحش به خوبی نمایان است. در داخل کشور جلادان حکومتی با شمشیر گردن می زنند همانطورکه ٤٧ زندانی در یک روز اعدام شدند که شیخ نمر النمر یکی از آنها بود. این روحانی یک محقق مذهبی مورد احترام بود که زندگی خود را در راه مبارزه مسالمت آمیز در زمینه حقوق مدنی صرف کرده است. در خارج نیز مردان نقاب بر چهره، با چاقو سر می برند.
وزیر امور خارجه ایران در مقاله خود که در بهترین صفحه معتبرترین روزنامه آمریکا به چاپ رسیده است یادآور شده است که ایران حمله به سفارت عربستان در دوم ژانویه را محکوم میکند و تحقیقاتی در این زمینه در حال انجام است. وی افزوده است که بی درنگ تدابیر لازم را برای برقراری نظم اتخاذ و همچنین تدابیر انضباطی علیه کسانی که در ماموریت خود برای حفاظت از سفارت کوتاهی کرده اند، صورت گرفته است.
ظریف افزود ایران پس از رویدادهای سال گذشته در خلال مراسم حج که به کشته شدن ٤٦٤ نفر از حجاج ایرانی در میان بیش از ٢٠٠٠ کشته در ازدحام جمعیت انجامید، از خود خویشتنداری نشان داد و روابط با عربستان را قطع یا سطح آن را کاهش نداد. ما تاکنون از خود خویشتنداری نشان دادیم اما دوراندیشی یک طرفه همیشگی نیست. آنها می بایست تصمیم بگیرند که می خواهند به حمایت از افراطیون ادامه دهند و همچنان به تنفر فرقه ای دامن بزنند یا اینکه برای تقویت ثبات در منطقه، نقش سازنده ای در پیش بگیرند.
/ انتهای پیام /